I spidsen for Holbæk Teater står direktørduoen Brian Kristensen og Kristoffer Møller Hansen, som har været ledere på Holbæk Teater siden februar 2011. De overtog posten efter Pia Jette Hansen, der blev teaterleder på Østre Gasværk.

Brian og Kristoffer er begge uddannede skuespillere og har arbejdet med teater det meste af deres liv. Ud over den daglige ledelse og udvikling af teatret, underviser og instruerer de også.

Udvikling og forankring af det lokale kulturelle liv og teatermiljø er en af ledernes store hjertesager. De gør de blandt andet ved at engagere sig i arrangementer og tiltag, der ligger uden for adressen på Vimmelskaftet. Det er blandt andet kommet til udtryk med stiftelsen af Holbæk Drama College i samarbejde med Stenhus Gymnasium og Teatret FAIR PLAY. En drøm de havde, da de startede og som nu er en realitet. På samme måde er Holbæk Musik- og Teaterforening en integreret del af huset med fælles sæsonmagasin og hjemmeside.

Vi vil være et samlingspunkt. Ikke kun omkring scenen, men i lokalsamfundet. For det er dét kultur og teater kan: Det skaber sammenhængskraft. Giver en følelse af fællesskab og samhørighed. Det binder os sammen. Og det er også det vores VÆR SAMMEN-filosofi udspringer af”, siger Kristoffer Møller Hansen.

 

Vær sammen

At “være sammen” og “gå på opdagelse” gennemsyrer den kunstneriske profil, som direktørduoen har lagt for Holbæk Teater.

Hvis vi ikke kan sætte den overskrift på, er det ikke noget vi skal. Vores teaterdokumentarer bryder tabuer og skaber samtale, vores familieforestillinger rammer både børn og voksne, så de bliver underholdt sammen, men rammes på forskellige parametre. Vi laver teater for publikums skyld – ikke for kunstens skyld,” siger Brian Kristensen.

Sammen har de produceret og instrueret et utal af forestillinger blandt andet Familiemusicalen Rasmus Klump på Eventyr (2012 og 2014), Musicalen Den Lilla Møghætte og Pulven (2013), Teaterkoncerten Dejlig er Haven (2014), Rap-forestillingen Prop & Berta On Stage (2016), Teaterdokumentaren Ultimatum (2013) og Teaterdokumentaren Hvor var du, mor? (i samarbejde med Teatret FAIR PLAY).

 Brian er uddannet skuespiller fra Odense Teaterskole. Han er også en del af ledelsesgruppen på Holbæk Drama College, hvor han også underviser og instruerer på nogle af modulerne. Han instruerer og underviser fagprofessionelle i personlig fremtoning, nærvær og gennemslagskraft. Og så  spiller han selv med i nogle af teatrets egne forestillinger – og har været fast på rollelisten i de traditionsrige sommerforestillinger i Holbæk Museumsgård.

 Kristoffer er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Han er engageret i den kulturpolitiske udvikling og sidder med i forskellige udvalg. Han instruerer og underviser – både fagprofessionelle og de unge talenter på Holbæk Drama College. Han har været den drivende kraft bag de lokalpolitiske debatmøder “Go’ Dialog” modereret af ham selv og Brian Kristensen. Han har desuden selv turneret med teaterdokumentaren Ultimatum, som har spillet over 80 gange de seneste år – i både Danmark, Norge og på Grønland.