Anklagerens Vidne

Agatha Christies gribende retssalsdrama i forestillingen ANKLAGERENS VIDNE

I Agatha Christies gribende historie om retfærdighed, passion og forræderi, kommer publikum til at opleve intensiteten og dramatikken på tætteste hold – inde fra selve retssalen – når ANKLAGERENS VIDNE spiller i den gamle byrådssal på Korsør Rådhus og i Østre Kapel i Holbæk.

En rig enkefrue er blevet myrdet – og alting peger på den unge, charmerende husven Leonard Vole, der er i økonomiske vanskeligheder. Det eneste vidne er hans iskolde, beregnende kone, Romaine, der udråber Leonard, som den selvfølgelige morder.

Advokaten Sir Wilfrid prøver at holde rede på sandheden i et avanceret spil, hvor det fyger med anklager og mystiske breve, og ingen tilsyneladende kan stole på nogen. At få Leonard frikendt bliver en udfordring uden lige, men Sir Wilfrid elsker udfordringer og kaster sig frådende over sagen.

Meget er på spil, for anklageren kræver dødsstraf, og kun tiden vil vise, om Leonard kan overbevise juryen og publikum om, at han er en uskyldig mand. Efter et chokerende vidneudsagn ser det ud til, at han ikke vil kunne undgå bøddelens løkke…

Forestillingen har begejstret tusinder af mennesker i London og spiller nu for første gang på dansk – VI SES I RETTEN!

FUN FACTS

Krimidronningen Agatha Christie omskrev selv sin novelle ”The Witness for the Prosecution” til et teaterstykke med titlen ”Witness for the Prosecution”, som bl.a. blev opført i Glasgow inden den engelske premiere i The Winter Garden Theatre i London.

Slutningen i teaterstykket er ændret markant, da Agatha Christie selv ønskede en ny slutning.

Historien er også produceret både som film og tv-serie. Filmen havde premiere i 1957 – og af alle film, der er baseret på Agatha Christies bøger, er ”Anklagerens Vidne” den mest hyldede, med seks Oscar-nomineringer, bl.a. for bedste film.Medvirkende: Jesper Lohmann, Ann Hjort, Joachim Kubel, Penille Albæk Andersen, Brian Kristensen, Peter Thieme, Frank Rubæk m.fl. Instruktion: Vibeke Wrede Manuskript: Agatha Christie Oversættelse: Peter Thieme Foto: Evan Hemmingsen Plakat: Katrine Tornbjerg Produceret af Sjællands Teater


SPILLESTED:
ØSTRE KAPEL, (Østre Kirkegård), Anders Larsensvej 4, 4300 Holbæk
Praktisk information om spillestedet. Klik her

OBS! Forestillingen spiller også 10.-27. okt. 2024, Korsør Rådhus. Klik her.

 • Priser: 115 - 245 DKK
 • Sted: Østre Kapel, Holbæk
 • Spilleperiode:

  31. Oktober - 10. November 2024


  Se spilletider
 • Varighed: 130 min. med pause
 • Gratis med:

  2024-25