Arendt, Sjællands Teater

Arendt

Anmelderrost dramatik med Ina-Miriam Rosenbaum i ARENDT – AT SE I MØRKE

Et scenisk ridt om filosoffen Hannah Arendts liv og tænkning, der stiller spørgsmål til vores personlige ansvar i en verden fuld af krig og kaos.  

Ina-Miriam Rosenbaum indtager scenen som den aldrende tyske filosof, som vi møder i 1975, hvor hun, som den første kvinde skal modtage Sonningprisen i København. 

Mens Arendt skriver sin takketale, driver stemmer fra fortiden hende rundt i en turbulent strøm af mennesker, hun har mødt, valg hun har truffet og politiske teorier, hun har formet på baggrund af sit eget dramatiske liv. 

Vi er med hende på flugt fra nazisterne i 1930’ernes Berlin, som interneret i fransk fangelejr, som statsløs i Amerika, og vi følger hende, som korrespondent for The New Yorker under processen mod topnazisten Adolf Eichmann. Helt ind til kilden, hvorfra hendes filosofiske teori om Ondskabens Banalitet udspringer.

Gæstespil af Off Off/Produktion og Odense Teater / Arrangeret af Holbæk Musik- & Teaterforening

Arendt – At se i mørke – Teaser

Medvirkende: Ina-Miriam Rosenbaum, Benjamin Kitter og Klaus T. Søndergaard Dramatiker: Rhea Leman Instruktør: Anne Zacho Søgaard Scenograf: Lisbeth Burian Komponist: August Rosenbaum Koreografi: Alma Toaspern Foto: Emilia Therese Produceret af Off Off/Produktion og Odense Teater

★★★★★ POLITIKEN:
”Tænk, at folk vælter ind for at se teater om den jødiske filosof Hannah Arendt! Sandsynligvis et tegn på behovet for en håndsrækning til at forstå den aktuelle turbulens, nu hvor historiens tektoniske plader igen er begyndt at rokke under os?”

★★★★★★ CPH CULTURE
”(…) fremstår som kulminationen på et langvarigt samarbejde mellem Rhea Leman og Ina-Miriam Rosenbaum. Et samarbejde, som dansk teater ikke kan undvære.”

★★★★★★ KULTURKUPEEN:
”Arendt” bør ses af så mange som muligt, for hvornår har man sidst haft en eftertænksom teateroplevelse, der var svær at ryste af sig?

★★★★★ SCENEBLOG:
”Smukt gentænkt portræt af filosoffen Hannah Arendt, hvor Ina-Miriam Rosenbaum i en kæmpe præstation svæver gennem tid og sted i historisk fiktion af Rhea Leman. Benjamin Kitter, Klaus T. Søndergaard og Ina-Miriam Rosenbaum… Et smukt trekløver rent skuespilmæssigt.”

★★★★★ UNGT TEATERBLOD:
”Arendt – At se i mørke er et flot og medrivende stykke dramatik, der både underholder og giver stof til eftertanke. Det er en forestilling, der vil os noget.”

★★★★★ SCENEKANTEN:
”(…) en pragtfuld menneskeliggørelse af en højtagtet filosofisk persona, som ikke mange kender mennesket bag. En vigtig person og historie, ikke mindst i disse tider.”

★★★★ ISCENE:
”Ina-Miriam Rosenbaum bevæger sig yndefuldt storrygende gennem tid og rum.”


SPILLESTED:
HOLBÆK TEATER, Vimmelskaftet 27, 4300 Holbæk
Praktisk information om spillestedet – klik her

TEATERCAFÉEN:
I TeaterCaféen finder du et udvalg af øl, vin og vand, god kaffe og the samt lidt sødt & salt. Hvis der er pause i forestillingen, kan du med fordel bestille til pausen allerede, når du kommer. Så kan du springe køen over og hygge dig i pausen.

NYD LÆKKER TEATER-TAPAS INDEN FORESTILLINGEN:
Få en god start på aftenen, og nyd teater-tapas fra restaurant SuRi i vores hyggelige TeaterCafé inden forestillingen. Teater-Tapas tilkøbes sammen med din billet og skal bestilles SENEST kl. 12 dagen før forestillingen. Klik på knappen “Køb Spisning”.

 • Priser: 95 - 290 DKK
 • Sted: Holbæk Teater
 • Spilleperiode:

  18. November 2024 19.30

 • Alder: Voksen
 • Varighed: 130 min., inkl. pause
 • Gratis med:

  2024-25

 • Arrangeret af: