På Sjællands Teater sætter vi bæredygtighed højt! Vi har vi indført en række initiativer, der skal være med til at lade teatret være en arbejdsplads med et arbejdsmiljø, der i højere og højere grad får et bæredygtigt og klimavenligt afsæt – med ønsket om et samfundsbevidst og medmenneskeligt output.

På nuværende tidspunkt har Sjællands Teater indført følgende bæredygtige og klimavenlige initiativer i vores daglige arbejdsmiljø:

  • Affaldssortering – det er ikke pålagt store virksomheder i Holbæk Kommune at Affaldssortere. Alligevel har vi på Sjællands Teater indført affaldssortering, for at værne om miljøet.
  • LED-pærer – flere af vores lamper har fået indsat LED-pærer. Brugen af LED-lys sænker blandt andet strømforbruget, som igen har et mere klimavenligt output end den almindelige glødepære, men også sparepæren. Til sammenligning har en almindelig glødeærer en levetid på 1000 timer, en sparepære 10.000 timer og en LED-pære mindst 15.000 timer (Kilde: https://www.lyskilderdirekte.dk/blog/glodeparer-sparepare-led). Vi er fortsat opmærksomme på, hvordan vi kan implementere LED-pærer, der hvor det på nuværende tidspunkt ikke er gjort, og kan lade sig gøre i huset – i kontormiljøer, foyer og sale.
  • Lageropbevaring – på Sjællands Teater gør vi meget brug af vores lager. Her opbevarer vi alt fra scenografiske elementer til publikumsopbygning. Desuden har vi et stort kostumelager. Dette betyder, at vi gerne genbruger scenografi og kostumer, når det giver mening i den givne produktion. Lagrene har altså et bæredygtigt output.
  • Svanemærkede kemikalier og rengøringsmidler – flere af de rengøringsmidler og kemikalier, som tages i brug på Sjællands Teater, er Svanemærkede, og vi er fokuserede på, at hvis det er muligt at indkøbe nye produkter som er Svanemærkede, så gør vi det.
  • Skovbeviser fra Den Danske Naturfond – I forbindelse med premierer på Sjællands Teater forærer vi Skovbeviser til alle medvirkende – fremfor den traditionelle blomsterbuket. Vi sikrer dermed mere vild natur i Danmark i samarbejde med Den Danske Naturfond.

Selv bliver vi løbende klogere på, hvordan vi kan gøre vores arbejde mere bæredygtigt og dermed mere klimavenligt. Bæredygtig Scenekunst NU går i denne tid forrest med fokus på bæredygtig produktion og har blandt andet skrevet en guide til, hvordan vi kan blive mere bæredygtigt bevidste og skabe samt arbejde mere bæredygtigt på de danske teatre og kulturinstitutioner.

Er du nysgerrig på hvordan man kan producere bæredygtig scenekunst – både i administrationen og på scenen? Læs mere her