Den Lille Prins taler til alle

En af årets familieforestillinger på Holbæk Teater er den 75 år gamle historie om ”Den Lille Prins”, der bor på sin planet, hvor han passer sin rose, men også er så nysgerrig efter, hvad livet ellers rummer.

For Christian Bergman, manden bag TeaterNext, der står bag forestillingen om ”Den Lille Prins”, rummer historien alle de elementer, der skaber en god familieforestilling. Historien siger alle noget, uanset alder.

”Den Lille Prins” er jo på mange måder en munter historie, men mange mener, den er sørgelig. Nogle synes, den er pessimistisk og andre igen, at den er smuk og rørende. Mange voksne har historien meget tæt inde på livet, men for mange børn er den en førstegangsoplevelse. Det i sig selv skaber oplevelser som børn, forældre og bedsteforældre kan få nogle gode dialoger om.”

 

Christian Bergman er selv meget rørt og ramt af historien

“Jeg er rørt af hele hans rejse. Han føler sig nødsaget til at forlade sin planet, selv om han elsker sin rose. Han er nødt til at finde ud af, hvad der ellers er. Og den nysgerrighed koster – ligesom i det virkelige liv – for det koster at opleve.”
Et af de steder, hvor nysgerrighed imidlertid ikke koster, er i teatret. Tværtimod er det et sted, hvor der kan blive skabt en ballast af forståelse, man kan tage med sig ud i livet.

”Jeg vil gerne lave teater, der giver en god fælles oplevelse af det at være sammen om noget, som skaber dialog og refleksion. Det må gerne handle om tunge emner, men vi prøver at formidle let med musik, sang og humør. Jeg tror på, at der ligger en enorm værdi i, at vi kan dykke ned i emner, som ikke bare er sjov og ballade, men som også har mørke og skyggesider. Den lille prins siger nogle mærkelige ting en gang imellem – og ja, det gør jeg også. Den forfængelige rose, der siger: mig, mig, mig, kan jeg også kende som en arketype i mig. Vi har alle sider, vi ikke nødvendigvis er stolte af, men som vi besidder. Jeg synes det er så interessant at tale om kernefølelser. Kærlighed, jalousi, had vrede. Osv. Det er noget af det dybeste, vi kan berøre – og teatret er et fantastisk rum at gøre det i.”