Festforestilling for H.M. Dronningen

Sjællands Teater skaber festforestilling til H.M. Dronning Margrethe

Når Hendes Majestæt Dronningen gæster Slagelse Kommune d. 29. + 30. august som en del af sit årlige sommertogt, skal hun bl.a. opleve en festforestilling skabt helt særligt til hende af Sjællands Teater – og iscenesat af kunstnerisk direktør, Peter Thieme, der også er aftenens konferencier.

Som en del af det store 2-dages program i Slagelse Kommune skal Hendes Majestæt mandag aften opleve en stor festforestilling skabt helt særligt til hendes besøg. Festforestillingen bliver skabt af Sjællands Teater i samarbejde med Borreby Teater, med Sjællands Teaters kunstneriske direktør, Peter Thieme, i spidsen som iscenesætter og konferencier.

Det er Slagelse Kommunes borgmester, Knud Vincents (V), der har bedt Sjællands Teater om at stå for en festforestilling for dronningen, og det er kunstnerisk direktør, Peter Thieme, der har sammensat programmet.

Festforestillingen afholdes på Borreby Gods i samarbejde med Borreby Teater, der ejes og ledes af Joachim Castenschiold, der foruden at være godsejer og teaterdirektør også er skuespiller og hofjægermester.

Festforestillingen er sammensat af en række enkeltnumre, der viser den kulturelle mangfoldighed i Slagelse Kommune udført af professionelle kunstnere samt frivillige – alle med tilknytning til Slagelse Kommune.

Som en del af den store festforestilling vises bl.a. et uddrag fra Sjællands Teaters egen forestilling DE USYNLIGE. Forestillingen spillede på Tersløsegaard i begyndelsen af sommeren og blev virkelig godt modtaget af både publikum og anmeldere. Forestillingen var også en del af det officielle program for fejringen af ”Dansk teater 300 år”, som Hendes Majestæt er protektor for.

DE USYNLIGE er instrueret af Vibeke Wrede, der i juni måned vandt en Reumert som Årets Instruktør.

Tine Gotthelf, Charlotte Amalie Kehlet, Christian Damsgaard, Henrik Blauner, Christine Gaski / Komponist: Benita Haastrup (Pressefoto fra De Usynlige. Fotograf  Evan Hemmingsen)

Herudover byder festforestillingen på masser af sang og musik – bl.a. med operasanger, John Olsen, operasangerinde Sofie Elkjær og sangerinden Simone Egeriis, der blev landskendt, da hun som kun 12-årig vandt ”Scenen er din”.

I alt er der 120 medvirkende i festforestillingen, der udover Hendes Majestæt Dronningen, spiller for et publikum, der er inviteret af Slagelse Kommune.

Videoerne er optagelser fra prøverne

Møde med Dronningen

I forestillingens pause er Peter Thieme blevet inviteret til en personlig samtale med Hendes Majestæt. Peter Thieme udtaler i den forbindelse:

”Det er en stor ære, at få lov at møde og tale med dronningen helt personligt. Og så er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at hun er interesseret i Sjællands Teater og det store arbejde, vi laver her – både for Slagelse Kommune og for publikum i hele landet.”

Peter Thieme,
kunstnerisk direktør Sjællands Teater
(foto: Mie Neel)

Program for H.M. Dronningens sommertogt

Slagelse Kommune mandag den 29. august 2022

  • 14.30: Officiel modtagelse på Slagelse Rådhus
  • 15.10: Karetkørsel i Slagelse midtby
  • 15.30: Band i Træskogården
  • 15.45: Rundvisning hos Professionshøjskolen Absalon og campusområdet
  • 17.30: Festforestilling ved Sjællands Teater på Borreby Gods
    Dagen afrundes på Borreby Gods, hvor Dronningen overværer en festforestilling hos Sjællands Teater, der er Danmarks største egnsteater og rummer alt fra store familieforestillinger, drama og farce til børne- og unge-forestillinger for skoler og institutioner.

Hele programmet kan ses her

Souper på Kongeskibet

Tirsdag aften den 30. august var Peter Thieme inviteret til souper på Kongeskibet Dannebrog i anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethes sensommertogt.

“Det var en meget stor oplevelse. Hele staben omkring Dronningen og samtlige besætningsmedlemmer var utrolig imødekommende, så man følte virkelig at man var ”hjemme hos” Majestæten. En flot og stemningsfuld aften, der satte et mindeværdigt punktum for besøget.”

Peter Thieme foran Kongeskibet Dannebrog (Foto: Evan Hemmingsen)

FAKTA:

Fakta om H.M. Dronningens sommertogter

De årlige sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en tradition, som går tilbage til Christian 10., der som den første regent gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program. Traditionen er videreført af Frederik 9. og siden Dronningen, som begge har lagt vægt på at bruge Dannebrog til at skabe kontakt med alle dele af riget.

Fakta om Borreby Herreborg

Borreby Herreborg er opført i 1556 af kansler Johan Friis som kun én af fem herreborge i Danmark. I 1783 blev Borreby købt af generalmajor Joachim Melchior Holten Castenschiold og har siden været i familiens eje. I dag drives Borreby Gods som landbrugsvirksomhed, konferencested og kulturelt samlingspunkt for regionen, og i 2012 fik godset indrettet et teater i den fredede lade.