Jubii! Vi bliver Danmarks største egnsteater

Holbæk Teater, Teatret Fair Play, Holbæk Kommune og Slagelse Kommune har sammen lavet et udkast til en ny egnsteateraftale. En aftale, som nu er sendt til Statens Kunstfond. Det er Statens Kunstfond som – efter sommerferien – skal godkende alle egnsteateraftaler, inden de kan træde i kraft. Udkastet til den fireårige egnsteateraftale (2021 til 2024) rummer godt nyt for alle teaterelskere i det sjællandske. Med seks-syv egenproduktioner om året bliver det til og med Danmarks største egnsteater.

 

En styrkelse af regionens professionelle teatertilbud

Sjællands Teater er en fusion af Holbæk kommunes to statsanerkendte egnsteatre, Holbæk Teater og Teatret Fair Play, som længe har ønsket at gå sammen. Slagelse Kommune har desuden besluttet at indgå i aftalen som tilskudskommune. Og fra 2021 bliver Slagelse Teater også fast spillested for Sjællands Teaters forestillinger.

Holbæk Kommune er en stolt teaterkommune. Sammenlægningen og det nye samarbejde med Slagelse Kommune vil give os et endnu stærkere teatermiljø – både lokalt og regionalt. Sjællands Teater kommer til at stå på et fundament af et stærkt teatermiljø. Man kan ikke andet end at tage hatten af for de ambitioner og den dedikation til scenekunsten, der ligger bag de to teatres ønske om at fusionere. Jeg er sikker på det bliver til gavn og glæde for borgerne i begge kommuner, ja i hele regionen. Desuden kommer den nye teaterorganisation til at styrke Holbæk Kommunes status som talentkommune og vores samarbejde med Holbæk Drama College.” siger Ole Hansen (A), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holbæk Kommune.

Han bakkes op af sin kollega i Slagelse Kommune, Jørgen Andersen (A)

”I Slagelse Kommune har vi et rigt og alsidigt teaterliv med dygtige frivillige aktører. Det ser vi frem til, at vi nu bliver suppleret med et professionelt egnsteater, som kan være med til at understøtte og videreudvikle vores nuværende kulturliv. Vi glæder os til at byde velkommen til et kulturtilbud med et højt fagligt niveau, og vi ser frem til, at det nye egnsteater også kan åbne op for nye samarbejder med kulturinstitutioner, kulturmiljøer, skole- og fritidsområdet og derudover et godt samarbejde med Holbæk Kommune”, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune Jørgen Andersen (A).

 

To teatre bliver til ét

Både hos Holbæk Teater og Teatret Fair Play er der glæde over, at Sjællands Teater snart er en realitet. For ønsket om at slå de to teatre sammen har været på tegnebrættet et stykke tid.

Det her er et vigtigt skridt på vejen til at blive regionalt teater, et såkaldt §5-teater. Nu kan vi koncentrere os om arbejdet med at lave et nyt teaterhus i Holbæk, som kan understøtte vores ambitioner – både når det handler om at nå længere ud i regionen og når det handler om at nå højere kunstneriske mål”, siger bestyrelsesformand Hans Michael Larsen, Holbæk Teater.

Teatret Fair Play bliver en del af Sjællands Teater. Teatret, som særligt producerer forestillinger for børn og unge, beholder sin særlige kunstneriske profil.

Vi vil her på Teatret Fair Play blive ved at skabe ambitiøst børne- og ungdomsteater, som taler direkte ind i det samfund, den tid og den historie, vores børn og unge er en del af. Det glæder mig at endnu flere unge i regionen nu kan få glæde af alt det, vi kan her på Teatret Fair Play ”, udtaler bestyrelsesformand på Teatret Fair Play, Per Lind.

Selvom meget er nyt, er det kendte ansigter, som bliver de drivende kræfter på Sjællands Teater. Robert Parr forbliver kunstnerisk leder på Teatret Fair Play, Brian Kristensen bliver kunstnerisk leder på Holbæk Teater og Peter Thieme kunstnerisk leder på Slagelse Teater.

Det bliver Kristoffer Møller Hansen fra det nuværende Holbæk Teater, der bliver administrerende direktør for organisationen.

Og øh… Fik vi sagt, at vi glæder os?!