For skoler og drama-INTERESSEREDE

Styrk egen bevidsthed og skab stærkere samarbejde gennem maskearbejde. Maskearbejdet er en undersøgelse af skuespillerens potentiale og hjælper med at skabe troværdige, nuancerede og ekspressive karakterer på scenen.

Eleverne kommer både tættere på sig selv og forbi sig selv, så de ikke står i vejen for sig selv i den rolle, de skal spille. En dobbelthed som masken hjælper til at skabe bevidsthed om og forståelse for.

Forløbet giver eleverne

  • Øget bevidsthed om egne potentialer og hæmninger
  • Mulighed for at opdage nye sider af sig selv
  • Frisætter skuespilleren og øge kreativiteten til at arbejde med karakteren
  • Forståelse for hvad nærvær, frihed og flow betyder for skuespilarbejdet
  • Styrket samspil eleverne/skuespillerne imellem

Masken sætter skuespilleren fri og arbejdet hjælper eleven til at finde nye og flere sider af sig selv som skuespiller. Endvidere skaber arbejdet en stærk kontakt til skuespilleren bag masken og tilstande af nærvær, frihed og flow er tilsigtet at opnå. Eleven oplever, at masken spiller sig selv, uden at skuespilleren behøver at kontrollere den. Dette kalder vi maskefornemmelse.

Når masken lever og fungerer i længere tid ad gangen, arbejdes der med at fjerne masken, uden at eleven mister maskefornemmelsen.

Dette forløb kan skræddersys efter jeres behov.

Målgruppe

Dette forløb henvender sig til dramaelever på efterskoler, højskoler samt folkeskoleelever i udskolingen.

Undervisere

I bliver undervist af professionelt uddannede skuespillere med mange års undervisningserfaring fra højskoler, efterskoler, børnehaver og ikke mindst Holbæk Drama College. Afhængigt af gruppens størrelse, vil der bliver koblet en eller to skuespillere/undervisere på forløbet.

Forudsætninger

Forløbet er for elever, der har interesse for drama og i gang med et forløb. Vigtigst af alt er dog, at være åbne over for turde udfordre sig selv.

Se flere kurser her.

Fandt du ikke det, du søgte? Så ring til os på 59 59 59 88 og lad os tage en snak om jeres ideer og behov. Så skræddersyer vi et forløb med den rette underviser, hvis vi kan imødekomme jeres ønsker. Du er også velkommen til at sende en mail til teaterchefen@sjteater.dk