Smilet skal få røven til at vrikke

”Champagnesalonen er den lækreste mest underholdende kop livseliksir, hvor du er garanteret at gå derfra med tårer i øjnene af grin. Det er lavet af det fineste stof i verden. Der et sted, hvor sandheden kommer på bordet, hvor der er plads til den gode historie og især til grinet. Grinet får øjnene til at smile, og fra øjnene er der ikke langt ned til at få røven til at vrikke…”

Audrey Castañeda, komiker, manuskriptforfatter, champagnesalonværtinde – og menneske – går ind i denne her samtale i et adstadigt taletempo, men det varer kun ganske kort tid, før gearingen bliver sat væsentligt i vejret. Og lige så hurtigt, hun kan tale, lige så hurtigt bliver jeg som lytter præsenteret for sætninger og tanker, der på finurlig vis hele tiden leger og flytter rundt med billeder og tanker i ens hoved. Det er ganske enkelt fascinerende at følge med og se, hvor det hele bærer hen.

 

Rundt om blokken

Den fornemmelse er næppe helt grebet ud af luften. For er der noget Audrey gerne vil med Champagnesalonen – showet med de røde lamper, der markerer udsolgt – på Holbæk Teater, så er det at rykke lidt ved det hele. Hver gang inviterer hun tre kendte gæster på scenen fra alle mulige kanter af kulturlivet,til en alsidig snak om det at være menneske. Fra Lise Nørgaard til Niarn og fra flamenco danseren Selene Muñoz til Zididada. Derfor er det afgørende, at der bliver skabt et tillidsfuldt rum, hvor alle passer godt på hinanden. Det ender som regel med, at alle vræler af grin, fordi man mødes der, hvor alle kan genkende sig selv – og hinanden.

”Det er voksne kvinder, der er i salen. Vi har alle sammen været rundt om blokken nogle gange. Tabt nogle slag og vundet nogle krige. Alle er gået ind i en lygtepæl i en eller anden form – og det kan ses på os… men det er også vigtigt at huske på, at vi har overlevet det, der blev budt os. De gæster, jeg inviterer, har alle det til fælles, at ingen er bange for at åbne op og det nedbryder afstanden.”

 

Champagnesalonen er en befrier

Som mange ved, er Audrey blandt andet kendt fra sin stand-up. Hun deler derfor gerne ud af egne erfaringer, hvor livet midt i sin skævhed, går hen og bliver sjovt og er ikke bange for at spørge ind til andre. Jo mere, man kombinerer åbenhed med humor, jo mere bliver der skabt inspiration og godt humør.

”Så er rammen sat, og så behøver det ikke at blive mere selvhøjtideligt. Champagnesalonen er en befrier. Den er rammen for smilet og grinet og den gode historie ind i sjælen. Det er ligesom musik. Det er det, teater kan. Det kan tænde stikkontakten i dig. Det er stedet i mørket, hvor man kommer i tanke om, hvor godt det er at grine og føle.”

Audrey har gjort det til et tema i sit liv, at hun under ingen omstændigheder ønsker at lukke sig inde i en tilhørsgruppe. Hun ønsker at stå i det åbne og møde hinanden som de mennesker, vi er. For at det skal lykkes er det vigtigt, at vi husker, at få hinanden til at få det godt. At vi finder smil, forståelse og komplimenter frem. At vi ser hinanden og sætter pris på forskellighederne.

”Vi er ikke fedtede med komplimenterne. Folk skal hyldes, ikke kun på scenen. Hvis du kan se en anden sidde med verdens flotteste halskæde, kan du jo ikke bruge den tanke til noget, men den der bærer halskæden bliver glad, hvis du siger den højt. Og det er det, vi gør i Champagnesalonen – vi deler ud af godteposen. Jeg er hende der punkterer højtideligheden, og jeg navigerer hele tiden efter, at alle har prøvet livet. ”Champagnesalonen er en kærlighedserklæring. Det er et sted, hvor man har lyst til at bruge en fredag aften – hver gang! Der er bobler i glasset, i sjælen og i øjnene, når du går derfra. Jeg er så stolt og beæret over, at jeg nu skal i gang med 5. sæson.”

 

 

Oplev Audrey Castañeda når hun indtager scenen som værtinde i ChampagneSalonen. Hun har altid spændende gæster i sofaen.